Minneslund

Minneslund

Amigo
Signe
Findus
Lucy
Buddy
Clifford <3
Smulan
Strimma
Semlan
Pricken
Rose

Quiris Black Amigo

980508-051229

 

Idag somnade vår kompis Amigo in hos vetrinären! Saknad av alla oss som hade privilegit att känna och älska honom.

En underbar hund som var det snällaste man kan tänka sig! Hade alltid en tröstande blick eller en blöt puss på lager när helst man inte väntade det sig!

Amigo var en ståtlig kille av rasen New Foundland och han hade under hela sitt vuxna liv en matchvikt på 55-56 kg.

New Foundlands är en ras som är känd för sitt arbete i vatten då de förr hjälpte fiskare genom att dra in näten. Nu förtiden är det som livräddare man kan träna och tävla med dem, men vår Amigo var lite lustig på det sättet att han gärna badade - så länge han kände botten under tassarna - men simma ville han inte!

Amigos favorit tid på året var som förståligt var VINTERN för då kommer den underbara snön och det är kallt! Sina bästa dagar tillbringade Amigo liggandes i snön gärna i flera minusgrader.

Amigos favorit mat i hela världen var pizza, men inte ens en smaskig pizza kunde få honom lika tokglad som förr sista tiden.

Amigos korsband i knäna tog slut och han fick leva på lite lånad tid med hjälp av smärtstillande, tyvär förlorade tabletterna sin verkan och Amigo började åter igen få ont. Då beslöt vi oss för att låta honom somna in i värdighet efter att ha varit en trogen vän i sju år!

 

Vi glömmer dig aldrig!

Signe Huskatt

 

960726-081126

 

Signe buskatt kom in i vårt liv sensommaren 1996, då var hon 8 veckor och ett urgulligt litet grått nystan.

Signe visade fort att hon var minsann drottningen i huset. När Signe var yngre så tyckte hon inte om främmande människor utan var mycket reserverad, det blev bättre när hon blev äldre och då kunde hon åtminstonde komma och hälsa.

Signe älskade att åka bil, gärna i koppel med nedvevad ruta så att hon kunde sticka ut huvudet genom fönstret och känna fartvinden. Att cykla (dvs åka cykelkorg) gjorde även det Signe med stor förtjusningen. En annan av hennes favoriter var att gå ut och gå i koppel, sitta på balkongen eller senare när vi bodde i hus gå ut i rastgården. Signes favoritmat var grillad kyckling och det bästa hon visste var att busa med sina människor eller gosa med sina kattvänner Smulan och Findus.

Signe var riktigt nyfiken katt och när det var något på gång var hon alltid först framme och undersökte, hon gillade extra mycket att flytta något som husse och matte ganska ofta roade sig med en period i livet. Att "packa" lådor var ett av Signes special intressen.

När någon var ledsen var Signe alltid först på plats för att trösta. Hennes speciallitet var att stångas och spinna.

När Signe var liten var hon ganska sjuk en period, men det tog hon med stort lugn och uthärdade stoiskt vetrinärernas pysslande. Signe var alltid mycket duktig när det gällde att bli ompysslad oavsett om det gällde att ta medicin eller klippa klorna, det var bara nu sista veckorna som Signe märkbart förlorade livslusten och tyckte att allt var pest.

Signe åkte sin sista bilresa till vår vetrinärstation, där även hennes kompis Amigo fick somna in för några år sedan och vi fick en fin stund tillsammans.

Signe fick sin sista spruta i mattes famn och sedan satt matte och lillhusse med henne medan hon somnade för alltid. Signe var så pass medtagen av sin sjukdom att hon somnade in väldigt fort.

Tack snälla älskade Signe för den tid vi fått med dig!

 

Du finns i våra hjärtan för alltid!

Findus Huskatt

 

2004 våren-20100820

 

Fina Findus som vi hämtade på katthemmet i Kälby strax innan jul 2004. Findus var troligtvis född på våren samma år. Han var en mycket skygg och osäker katt, det var inte många människor han hälsade på och var det något som förändrades gömmde han sig i några dagar innan han kom fram igen. Findus älskade dock att vara i kattgårdarna som vi har runt huset. Han var ute sommar som vinter, men på vintern sov han iallafall inne.

Findus var meningen att det skulle vara Hampus katt,men det var först detsenaste året som hanbörjade tycka att Hampus var OK.

Findusvar en snäll kille som hellre gick undan än bråkade - enda gången han bråkade med matte var första gången vi skulle klippa klor, men det räckte med en gång sedan visste han.

De två första veckorna sedan han kom till oss gömde han sig - sedan var han framme om det bara var vi i familjen. När vi sedan flyttade till huset så gömde sig Findus under badkaret i två veckor innan han kom fram igen.

Findus fick somna in i matte och lillhusses famn hos veterinären.

Nu skuttar han fram tillsammans med Signe och Amigo.

 

Sov gott vår lillskrutt Findus!

 

Malaxis Katilda

20071007-20100826

Idag lämnade Svartnos oss då hon blev mycket sjuk väldigt snabbt.

Busiga Svartnos som tyckte om sallad, gurka, vitkål och att sätta uppnosiga hundar på plats. Svartnos tyckte inte om att bli kammad - hon var mycket håröm. Däremot gillade hon att sitta i famnen och bli klappad.

 

Shadowplay´s Active Lady Lucy

960927-101109

 

Lilla Lucy som fick flytta hem till oss när hennes husse gick bort våren 2010. Lilla Lucy gillade att vara hos oss, redan när hennes husse levde kom hon till oss ibland när han åkte bort. Vi lärde känna Lucy och hennes husse P-O när vi köpte Buddy av P-O. Lucy var en älskvärd prick dam som älskade mat och att busa. Även så gammal hon var busade hon gärna med matte Johanna eller med Clifford. Clifford och Lucy fick ett speciellt band sig i mellan och kärleken mellan dem var stor. Det var nu på slutet som vi märkte att något var på tok genom att Lucy slutade tycka om människor (främmande). Oss i familjen gillade hon fortfarande. Lucy fick följa med matte Johanna och lillhusse Hampus till veterinären för att somna in.

 

Tack kära Lucy för den här tiden!

BankirensAmericanGigolo

080307-101210

 

Alldeles för kort fick du vara här hos oss, vår älskade lilla Buddy, nu behöver du i alla fall inte lida längre. Där du nu är behöver du inte ha ont i magen och du kan äta vad du vill.

Buddy kom hem till oss den 12/6 2008, då var han tre månade gammal och ett riktig liten buse, det där med att komma när människor ropade var inget som Buddy någonsin riktigt tog till sig under hela sitt korta liv. Buddys problem med magen startade tidigt, redan 28/6 -08 var vi till Strömsholm för att få hjälp med hans diarré. Det blev tillfälligt bättre men var något som tillsammans med kräkningar återkom allt för ofta. Buddy hade många fysiska åkommor men även lite psykiska, som rädslor för andra hundar vilket ledde till ökad stress som ledde till ökade magproblem = ond cirkel. Hur som helst i sällskap där Buddy kunde slappna av och känna sig trygg så var han den mest underbara lilla brunprickiga kompis man kan önska sig, Buddy gillade framförallt valpar, men lugna småhundar funkade också oftast. Att äta allt han hittade var en annan passion Buddy hade - tyvärr kunde han nästan inte äta något annat än sin mat och sina mediciner eftersom han annars blev sjuk.

 

Buddy vår lilla knasprick du fattas här hemma!

 

Smulan

april 1997 - 20121002

Jag kommer aldrig att glömma den dagen vi åkte till katthemmet, husse och jag. På den tiden låg det i Ärla och vi kom in i lokalen och Berit visade oss de katter som behövde en familj - en liten sköldpaddsfärgad ungkatt stack ut från de andra, både utseendemässigt och i beteende. Lilla Smulan sprang till grinden, spann, strök sig och "pratade" så hon fick komma ut och vi gosade en stund innan vi sa att henne får det bli!

Vi tog med henne hem till Signe som först inte var speciellt förtjust i sin konkurrent - men eftersom Smulan inte tog till sig vare sig fräs eller "dålig attityd" utan bara vände ryggen till och gick så blev det inget problem! Ganska snart var de bästa vänner.

Smulan var alltid först vid dörren när det kom gäster och ville alltid vara med när något hände. Oftast hittade man henne liggandes på rygg på bordet så att gästerna skulle komma åt och klappa på magen!

På grund av sin magra kost som kattunge förlorade Smulan tidigt många tänder, men det var inget som störde henne i vardagen. Även när vi skaffade hund så tog hon det med ro och accepterade sin nya kamrat!

Men Smulans stora kärlek var barnen, ett oändligt tålamod och så snäll mot alla barn som hon träffat!

Smulan blev lite drygt femton år - fina underbara år!

 

Strimma

född 110428 död 130104

Strimma var av rasen Teddy, hennes päls var aldeles sträv och jätte mysig att klappa på. Strimma gillade att gosa med oss människor och satt aldeles stilla när hon skulle bli upplyft. Strimma var en riktig persolighet som alltid var först fram och hälsade när grinden öppnades. Det var också det som blev hennes otur. Lillmatte öppnade grinden när hon var själv i vardagsrummet och Lovis hoppade in och gjorde som en terrier ska. Strimma kommer att bli oändligt saknad här hemma, både av sina flockkamrater och av oss andra - lilla hjärtat!

 

Semlan Mjau

sommaren 2008-20130222

Semlan Mjau huskatt,hämtad på Kälby katthem dagen innan julafton 2008. Troligtvis född sommaren 2008. Semlan var en riktigt härlig kattbrud med skinn på nosen och klor i tassen. Det var ingen fråga om att det var hon som bestämde över både hundar och katter i vår flock. Semlan älskade att ligga och sova i våran säng på natten och rörde jag mig för mycket kunde jag få en tand eller klo i benet.

Semlan fick en toxoplasmainfektion i mars 2011. Hon fick en månads intensiv antibiotika behandling och blev bättre, tyvärr har hon dock sviter efter sjukdommen som yttrar sig i balansrubbningar (då och då), sämre motorik (klumpiggare helt enkelt) och perceptionsstörningar dvs hon uppfattar inte hela bilder. Kort sagt blev hon en gammal katt i förtid. Men så länge som hon inte hade ont, fortfarande leker, äter och mår bra så lät vi det vara. Under en tid märkte vi förändringar till det sämre hos vår fina Semla så idag var det dags för henne att somna in. Veterinären konstatterade vätska i buken samt lungor så det var verkligen dags. Vi fick en fin stund tillsammans, Semlan sökte kontakt när hon kände livet ta lsut och la huvudet i min hand det sista hon gjorde. Nu är vi lite tjuriga på sjukdommen som dels gjorde Semlan till gammal och förkortade hennes liv så mycket.

Tack för de här åren finaste Semel flickan

 

Bankirens Black Diamond

Clifford

090214-130702

~en dalmatiner med svarta prickar~

Clifford var en kaxig kille som gillade att busa och leka.

Han var mycket duktig på att komma på inkallningar när han gick lös i skogen. Clifford var en mycket duktig vakthund, iallafall när han fick berätta om det själv. Han vaktade både hus och bil samt alla människor som han ansåg var "hans". Det var något vi jobbade på att tona ned, det är OK att varna en gång men inte att stå och skälla oavbrutet för att någon går förbi, träningen gick olika bra olika dagar :-)

Vi tränade ganska intensivt med vardagslydnad, att inte överdriva vaktandet, inte skälla på mötande hundar och sedan som extra så tränade vi agility - något som både Clifford och jag tycker är roligt. Vi körde även lite Rallylydnad på skoj vilket Clifford älskade!

Clifford gillade bus, korv, morot och att sova under täcket. Sedan gillade han så klart sina kompisar Wilda & Lovis - bus terrrierna! Clifford var kasterad .

Under vintern 2012/2013 var Clifford under allergiutredning då han fick återkommande hudinfektioner, tasssprickor samt hade bruna missfärgningar både här och där i pälsen. Clifford konstaterades vara kvalsteralergisk och fick behandling för det.

Eftermiddagen den 2 juli 2013 promenerade vi i skogen - Clifford lekte med Dizzy och fick springa lös. Mycket härligt bus blev det. När vi kom tillbaka till parkeringen så skulle vi passera flera bilar med hundar, satte därför på en halti. Vi passerade fint och både Clifford och hundarna i bilarna var tysta. Men därmot när vi skulle gå för att hämta vatten så var inte jag riktigt med hunden i bilen skällde, varpå Clifford gjorde ett rejält ryck och utfall! Han pep till och haltade till men rörde sig sedan fritt. Tränade med Dizzy en jätte kort stund och medan han låg bredvid planen och kikade. När vi gick tillbaka så rörde han sig återigen helt fritt. Han ville dock inte hoppa in i bilen och när vi väl började åka så blev han oroligare och oroligare. Kollade honom och såg att han inte stödde på sin bakdel alls - vi åkte akut in till Strömsholm där de konstaterade nackskada. Eftersom Clifford var den han var så tog jag beslutet att han skulle slippa en lång och besvärlig rehabilitering där det inte ens var säkert att han någonsin skulle kunna gå igen. Det var ett hemskt beslut att få ta och jag har hunnit tänka "om jag bara hade..." men jag inser samtidigt att det med största sannolikhet hade hänt något annat förr eller senare eftersom det är svårt att ha 150% kol på omvärlden hela tiden.

Men nu är det så tomt här hemma och vårt lilla hjärta, lilla bäbisen saknas! Clifford var mycket av allt, mycket jobb, mycket kontroll men också så mycket kärlek!

Älskade lilla prick - saknar dig så mycket!

 

Pricken

född 071019 död 130718

Pricken var en Golden Crest och korthårig. Pricken var en försiktig liten gris men otrolig snäll. Hon gillade mat och sina kamrater, inte helt lätt att fånga in men när man väl gjort det så var hon väldigt stilla och snäll i famnen. Pricken var den som tog hand om de andra marsvinen och var lite av en medlare i flocken!

Pricken var inte ett dugg rädd för vare sig katter eller hundar...

Sov gott gamla skrutt

 

Rose

20100323-20150326

Rose var av rasen shelti dvs långhårig på kroppen men korthårig i ansiktet. Hon var snäll att kamma och pyssla med. Rose kom och "mötte" mig när jag kom till buren.

Rose är inte rädd för några katter eller hundar!

Rose har under en tid tacklat av och igår kväll somnade hon in lugnt och stilla hos sina kompisar.

 

Svartnos